Dag 17 – Mitt favoritminne

Svårt att välja ett. Jag måste nog säga att hela denna sommaren var riktigt bra, har många fina minnen. Så hela sommaren är mitt favoritminne. Kommer ihåg allt jag känt, stress, glädje, stolthet, ensamhet, rastlöshet, nervositet, lugn, lycka och tusen andra saker. 


Dag 16 - Min första kyss

Det var sommar. Det var varmt. Vi satt på en bänk. Vi kysstes. Vi gick hem och åt middag.

Dag 15 – Mina drömmar

Jag vet inte exakt vad jag vill göra om 20 år, men mina drömmar för den närmaste framtiden ser ut ungefär såhär:
  • Klara år två på gymnasiet
  • Ha en awesome sommar
  • Klara trean och ta studenten!
  • Hitta ett jobb och spara pengar till att...
  • Plugga utomlands, typ USA eller Australien
  • Bli helt AWESOME med vad jag nu gör och förändra världen.
Ja, så var det med det!



Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Det blev ingen skola, men ska iväg och jobba senare så idag har jag på mig lite vettiga kläder (till skillnad från i söndags)







Big brother is watching?


Banksy

Vad är det här med det nya förslaget på total övervakning av ALLA i hela Sverige? Varför? Varför? VARFÖR?


Ska man lagra sådan information om alla? Vilka man smsar/ringer/mailar med, och VART? Hur smart är det? Om någon skulle hacka sig in så kan man ta reda på vart någon stans folk brukar befinna sig vid en exakt tidpunkt. De allra flesta har inget att dölja, men chansen finns att informationen hamnar i fel händer och då är det inte värt att man kanske kan förhindra några kriminella handlingar för med denna information kan man begå kriminella handlingar. En sådan här lag skulle verkligen vara ett stort steg bakåt för demokratin, yttrandefriheten och våran FRIHET. Om man lagrar sådan här information är det väl inte långt kvar tills dom avlyssnar samtal, öppnar brev, läser våra mail osv. Så är vi tillbaka i Sovjet och Östtykland. Tror inte att alla de som kämpat och till och med dött för att vi ska ha demokrati skulle bli så glada om de såg vart vi är på väg.


Okej att de avlyssnar de som misstänks begå grova brott och som det finns bevis för, men bombhoten i Göteborg och sprängningarna i Stockholm är väl exempel på att FRA var en ganska misslyckad sak? Om terroristerna måste skicka mail till massa ställen innan de ens upptäcks känns det ju inte som att FRA och Säpo och dom gjort ett bra jobb? Nu är inte jag så insatt i allt detta, så ursäkta om jag har fel om något, men att man ska lagra information om alla människor i Sverige känns inte bra alls och är enligt mig ett steg i helt fel riktning!

Dag 13 - Den här veckan

Måndag: Åkte till Stora Holm och visade filmen vi gjort. Åkte hem. Inte så mycket mer.
Tisdag: Var ledig, för vi hade inget att göra.
Onsdag: Idag börjar jag 12, så ska dra ner till tåget om en halvtimme. Ska ta ett snack med någon lärare på skolan med. Har fått en faktura på en bok som jag enligt dom inte lämnat in, men ingen har sagt att jag inte lämnat in den så lite svårt att leta efter den då :O
Torsdag: Skolan, antagligen. Sedan jobb, sista gången i år. De har gått fort!
Fredag: Skolan tror jag. (Tror också att det blir denna dagen jag ska vara modig. USCH). Sedan ska jag och lillebror handla julklappar, efter det blir det hem till pappa.
Lördag: Julklappsöppning med alla syskon.
Söndag: Kanske skriva klart ergonomin (världens tråkigaste uppgift) och åka tillbaka hem till mamma.


Intressant va?



Dag 12 - I min handväska

Det här har jag i min handväska:







Inget alltså.

För jag har ingen liten handväska jag trallar runt med. Däremot har jag nästan alltid en lite större väska med axelrem med mig. I den har jag allt möjligt. En necessär med allt man kan tänkas behöva, t.ex. våtservetter, druvsocker, handkräm, en sådan man tar bort katthår och annat bös med, ja ni fattar grejen. Och den necessären är inte ens stor! Sedan ligger min kalender, tofsar, hårnålar, papper och massa annan skit i väskan med. Några par vantar, en mössa och kanske en tröja. Det ryms mycket i mina väskor! 


Min lilla rosa necessär som rymmer allt! 


I am watching you


Choklad <3

Här sitter jag med choklad i ansiktet. En choklad-ansiktsmask! Den luktar så gott att man vill äta upp den. 

Idag tog vi ledigt från skolan, för vi har jobbat så hårt nu. Not. Men vi har inget att göra idag. så känns ju ganska onödigt att åka dit och äta äcklig mat i bamba och åka hem igen. Så idag ska jag ta det lugnt och kanske skriva lite på ergonomiarbetet. 

/Charlotte

Dag 11 – Mina syskon

Jag har tre syskon, men två av dem är bara bonus/plast/styv/whaterver-syskon. Och ett av dessa två är Emma, så...


Min lillebror är 15 år, kan inte fatta det, kommer ihåg när jag var längst och starkast liksom. Vi har alltid bråkat mycket, men på den senaste tiden är det mest han som retas med mig och jag som (enligt honom) är jobbig med alla frågor om saker. När vi var små var det mer "den är min" "men jag lekte med den först" "men jag vill leka med den nu" *slagsmål*. 

Våra bonus/plast/styv/whaterver-syskon kan kramas och säga snälla saker till varandra seriöst, när jag och Jonathan gör det är det 100% skämt, typ dunk-dunk i ryggen osv. Fast han är ju ganska bra att ha ibland, när vi ska på semester med familjen och sånt, och så kan man använda honom som avskräckande exempel. Nää skämt å sido, han är duktig! 

/Charlotte

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

"Pojkväns-jeans" och svart hoodtröja. 

Nej, jag har inte klätt upp mig idag. Har inte satt en tå utanför dörren!

Nu ska jag dricka milkshake och kolla på Gossip Girl.


Dag 9 - Min tro

När jag var liten bad jag till Gud ibland. Inte för att jag egentligen trodde på någon gud, det var mest för säkerhets skull. I fall han ändå fanns. Och så ville man ju oftast något. Så då tänkte jag väl att man inte kan riskera att inte få vad man vill ha bara för att man struntade i att be lite. 

Nu ber jag inte till Gud längre. Jag tror inte att någon allsmäktig kraft kan styra över allt levande på jorden. Jag vill inte att någon annan ska bestämma över mitt liv. Eller att det ska finnas en mening med livet som är samma för alla. Om du nu skulle finnas en mening med livet hoppas jag att det är att man ska följa sina drömmar eller något i den stilen. 

Fast ibland önskar jag att jag trodde på något. Jag vet inte varför, men jag har fått för mig att alla som tror har det lättare att gå igenom de svåra delarna i livet. De kan skrika "WHY GOD, WHY?!". Nej, men det känns som att de kan tro på att det finns en mening med allt och att alla kommer bli lyckliga. Att de aldrig är ensamma. Som i den här dikten


FÅR man lägga sig 9 en fredag?

Jag är så trött att jag skulle kunna somna vi datorn. Var på sjukhuset i morse och ÄNTLIGEN har de gjort något åt mina svullna ögon. Fick medicin mot allergisk reaktion (dock är det antagligen en reaktion på något virus). Läste vad biverkningarna var i skolan när jag kom dit och bestämde mig för att vänta tills när jag kom hem från Liseberg med att ta en tablett eftersom att det första som stod på listan var Sjuklig sömnighet. Hade ingen lust att bli det i skolan eller på Liseberg.

Men nu har jag tagit den där tabletten och är nästan sjukligt trött. Frågan är bara om man verkligen får lägga sig nio en fredag när man är en tonåring. Ska man inte vara på någon hemmafest nu eller i allafall inte hemma, redo att sova? Kommer polisen om jag lägger mig nu?

/Charlotte

Dag 8 - Ett ögonblick

Det var sommar. Det var lite små-kallt. Jag väntade på tåget. Jag lyssnade på Kent. Jag var så jävla lycklig.



lelove

Dag 7 - Min bästa vän

Det är Emma, så klart. Hon är den vännen som jag lärde känna när jag var lite och fortfarande har kontakt med. Skulle tippa på att det är drygt 10 årsedan vi träffades första gången vilket känns så sjukt för då kan jag säga att jag känt henne i över halva mitt liv. Om inte våra föräldrar hade blivit ihop hade vi nog aldrig träffat varandra. I ett parallellt universum skulle vi gå förbi varandra på stan och inte ens lägga märke till varandra. Vilket också känns sjukt för Emma är den jag pratar med om i princip allt. Jag är så glad att du finns. 



Midsommar för flera årsedan!

Dag 6 – Min dag

Idag har jag vart hemma för jag ville inte visa mig med mina supersvullna ögon och dunkade huvudvärk.

Jag kollade på That 70's show och åt kladdkaka jag bakade igår. Det var gott.

Ska för övrigt till vårdcentralen för andra gången denna veckan/tredje gången på två veckor, för att kolla mina svullna ögon. Dom tror nog att jag är... vad det nu kallas, en sådan som tror sig ha alla sjukdomar som finns. Alla symptom stämmer in. Aja. Nu ska jag sova.

/Charlotte

Oh. My. God. I’m standing where you left me. You better come get me.


Dag 05 – Vad är kärlek?

Kärlek är lätt
Kärlek är svårt

Kärlek är bäst
Kärlek är sämst

Kärlek gör mig stark
Kärlek gör mig svag



Dag 4 - Det här åt jag i dag

Jaha, hur intressant kan det vara då?
Till frukost åt jag två mackor med ett glas mjölk till, lunch i bamba bestod av fiskpinnar och potatis.
Sedan var jag och Anna i stan, vi gick till Espresso House och köpte scones och té, så himla gott!
Till middag var det pasta och nått kött.
(Inte min bild)

NTI är bäst...?

En reklamfilm vi gjorde i höstas i filmen. Inga ekorrar kom till skada under inspelningen! Och höj ljudet, det är lågt!



/Charlotte

Dag 3 - Mina föräldrar

Mina föräldrar skilde sig när jag var 6-7 och har båda gift om sig. Jag bor mest hos mamma nu, fast just nu befinner jag mig hos pappa.
De flesta säger att jag är mest lik min pappa i utseendet, och det kan jag nog hålla med om.

Jag fattar inte hur jag ska kunna klara mig utan dem, hur jag ska kunna bo själv eller inte ens kunna prata med dem när de har dött. De hjälper mig alltid när det behövs och stöttar mig. Och även om jag bråkar ofta med mamma och blir irriterad och är otrevligt så behöver jag henne verkligen.

Jag är jättedålig på att uttrycka mina känslor och sånt, känner mig astöntig när jag säger till någon vad jag tycker om den osv. Därför blev detta inget hyllningsinlägg till mina päron, men ja.

Dag 2 - Min första kärlek

Åhh vad svårt att säga vem som är en första kärlek? Kommer ihåg att jag var "kär" en kille i klassen som alla andra också var "kära" i. Det var väl på lågstadiet. Sedan var man "kär" i massa kändisar.

Men den kille som jag först hade riktiga känslor för och som jag faktiskt verkligen ville vara tillsammans med måste nog vara min första riktiga pojkvän. Vi hade väl inte det bästa förhållandet, men det hade sina stunder. Det höll några månader, vet inte riktigt vad mer det finns att säga.


Dag 1 - Om mig

Jag heter Charlotte och är 17 år. Just nu går jag medieprogrammet i Göteborg, där har jag rörligbild (film- & TV-produktion) som inriktning. I framtiden vet jag inte exakt vad jag vill göra, men antagligen något med film.
En sak jag kom på för inte så längesedan var att det skulle vara riktigt intressant och roligt att jobba med dokumentärfilm, för jag vill förändra världen!






30 dagar

Ska försöka beta av den här listan dom närmaste 30 dagarna, ser ju kul ut!

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

/Charlotte

Tjingeling-badring



Ska försöka blogga igen nu, behöver ha något att göra nu när allt gått åt skogen! Plus att jag inte är i skolan nu på... 7 veckor? Eller jo, ska ju dit nästa och veckan efter det, men det blir inget hardwork med att skriva då tror jag inte. Så måste hålla igång det här. Såg också att min kära vän Forest Gump börjat blogga igen, så då har jag en partner in crime.

Får se om jag kan få Emma att börja skriva med, men tvek på det!

Ska skriva mer i morgon kanske, ska sova nu!

/Charlotte


RSS 2.0